Skip to content

جاهای دیدنی وان ترکیه

جاهای دیدنی وان

وان یکی از شهرهای گردشگری پرطرفدار در جنوب شرقی کشور ترکیه است. هر ساله بسیاری از ایرانی‌ ها وان را به‌ عنوان مقصدی برای سفر خارجی خود انتخاب می‌ کنند. در این شهر می‌ توانید در بازارها و پاساژهای مختلف آن بگردید و یا از جاذبه‌ های دیدنی آن بازدید کنید.

 شهر وان سرشار از جاذبه‌ های تاریخی، طبیعی و تفریحی است که هر یک از آن‌ ها می توانند سفر شما را به یک خاطره ماندگار تبدیل سازند. اگر شما نیز شهر زیبای وان را به‌ عنوان مقصد گردشگری خود و یا به‌ عنوان مقصدی برای خرید انتخاب کرده‌ اید، با ساربان همراه باشید تا با جاذبه‌ های مختلف این شهر آشنا گردید. 

قلعه وان

قلعه وان یکی از جذاب‌ ترین مکان‌ های دیدنی شهر وان در ترکیه است. این قلعه سنگی بسیار بزرگ بر روی تپه‌ ای در نزدیکی خرابه‌ های سه هزار ساله اورارتو قرار گرفته است. جالب است بدانید بنای اصلی این دژ از جنس سنگ بازالت و آجرهای گلی می‌ باشد که در زمان خود بزرگ‌ ترین قلعه سنگی منطقه شناخته می‌ شد. قدمت قلعه وان به قرن‌ های هفت و هشت میلادی باز می‌ گردد. این قلعه در انتهای خیابان sunbul قرار گرفته است تا شما بتوانید همه‌ روزه از ساعت ۸ الی ۱۷ به بازدید از آن بپردازید. 

قلعه وان

کتیبه خشایار شاه 

 در هنگام بازدید از قلعه وان، برج ساردور را مشاهده خواهید کرد. برجی که در آن می‌ توانید کتیبه‌ هایی به زبان‌ های پارسی کهن، عیلامی و بابلی را ببینید. این کتیبه یادگاری از خشایارشاه در دوران هخامنشیان است که در صخره‌ ای به ارتفاع ۲۰ متر نوشته شده‌ است.

 این کتیبه را می‌ توان تنها یادگار دوران هخامنشیان دانست که در خارج از مرزهای کنونی ایران واقع شده است. بسیاری از تاریخ‌نگاران بر این باور هستند که اولین نوشته های این کتیبه توسط داریوش بزرگ، حکاکی شده اند و بعدها خشایارشاه نوشته‌ هایی را به سه زبان اصلی به آن اضافه کرده است. در هنگام بازدید از قلعه وان می‌ توانید کتیبه خشایارشاه را نیز در نزدیکی آن مشاهده کنید. در هنگام غروب، این مکان منظره شگفت‌ انگیزی را در معرض دید گردشگران قرار می‌ دهد. 

کتیبه خشایار شاه

مسجد جامع وان

مسجد جامع وان در خیابان Eski Kale Yolu قرار گرفته است و یکی از مهم‌ ترین آثار تاریخی این شهر به شمار می‌ رود. این مسجد دارای قدمت طولانی است و به زمان حکومت سلجوقیان باز می‌ گردد.  جالب است بدانید که این مسجد در اثر زلزله سال ۱۸۴۴ میلادی دچار آسیب‌ های فراوانی گردید به‌ گونه‌ ای که سقف آن فرو ریخت و تنها یک مناره از آن باقی‌ ماند. بخش غربی این مسجد دارای دیوارهایی است که مربوط به دوره عثمانی هستند. در حال حاضر، مسجد جامع وان بازسازی شده و قابل بازدید برای عموم است. 

مسجد جامع وان

مسجد کایا چلبی

مسجد کایا چلبی با سنگ‌ های سفید و قرمز خود در محله Eski Kale Yolu خودنمایی می‌ کند. ساخت این مسجد توسط کایا چلبی در سال ۱۶۶۰ آغاز شد اما پس‌ از مرگ او در سال ۱۶۶۳ به اتمام رسید.  مسجد کایا چلبی دارای ظاهری مستطیل‌ شکل با یک مناره در گوشه شمال غربی خود است که در محراب آن می‌ توان هنرهای مختلفی از مقرنس کاری، تزئینات هندسی و انواع اشکال گل و بوته را مشاهده کرد. درب ورودی آن نیز طراحی‌ های زیبایی از طبیعت را در معرض نمایش گردشگران قرار می دهد. 

مسجد جامع کایا چلبی

یدی کلیسا 

در ۹ کیلومتری جنوب شرقی شهر وان، صومعه واراگاوانک یا یدی کلیسا واقع شده‌ است. این صومعه در دامنه کوه ارک بوده و به‌ نام هفت کلیسا نیز شناخته می‌ شود. این بنا متشکل از پنج کلیسا، یک کتاب‌ خانه و یک برج ناقوس است. صومعه واراگاوانک قدیمی‌ ترین کلیسای سنت سوفیا را در خود جای داده است که قدمت آن به قرن هشتم میلادی باز می‌ گردد. همچنین کلیسای سنت جان دومین کلیسای قدیمی این شهر نیز در نزدیکی دیوار شمالی کلیسای سنت سوفیا واقع شده است. در هنگام بازدید از این صومعه با خرابه‌ هایی روبه‌رو خواهید شد که در دوره نسل کشی ارامنه در اثر حمله عثمانیان رخ داده‌ اند. 

یدی کلیسا

قلعه کاووس تپه 

 قلعه کاووس تپه یکی از قلعه‌ های تسخیر ناپذیر دوران باستان اورارتو است که دارای چند طبقه با ساختمان‌ های متعدد می‌ باشد. این قلعه دارای دژ بالا و دژ پایین است. در دژ بالای آن معبدی متعلق به خدای هالدی قرار دارد. از دژ پایین آن نیز برای انواع کارگاه‌ های مختلف، انبارهای شراب و گندم استفاده می‌ شد.

 جالب است بدانید که در این تپه، معبد دیگری متعلق به خدای ایرموشینی نیز دیده می‌ شود. این قلعه در ۲۵ کیلومتری جنوب شهر وان قرار گرفته است و به باور برخی از باستان‌ شناسان، قدمت آن به قرن هشتم پیش‌ از میلاد بازمی‌گردد.

 قلعه کاووس تپه به دستور ساردوری دوم که یکی از پادشاهان اورارتو بود، بر روی یک تپه مرتفع ساخته شد تا بتواند از ساکنان آن منطقه در برابر حملات دشمن محافظت کند. با این‌ که بخشی از دیوارهای این قلعه در قرن هفتم میلادی خراب شدند، با این‌ حال می‌ توان از چشم‌ اندازهای اطراف آن لذت برد. 

قلعه هوشاب 

اگر علاقه زیادی به جاذبه های قرون وسطایی دارید، بی‌ شک قلعه هوشاب بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. این بنا در ساحل رودخانه هوشاب، بر فراز صخره‌ های مرتفع ساخته‌ شده است.  بسیاری از افسانه‌ های محلی می‌ گویند که دستان معمار این قلعه به اسم محمود سلیمان پس‌ از ساخت آن قطع شد تا نتواند قلعه مشابه آن را بسازد. این قلعه در سال ۱۶۴۳ در دو بخش خارجی و داخلی ساخته شد.

 بخش خارجی آن دارای ۴۰ برج است که چندین مسجد و اقامتگاه مختلف را در خود جای داده است. بخش داخلی نیز دارای سه حیاط دیوارکشی شده با بخش‌ های مختلف است. بخش اول آن شامل جایگاه نگهبان‌ ها، استحکامات، دروازه‌ ها و بخش دوم آن نیز اتاق نگهبانی به شمار می‌ رفت.

 در نمای بیرونی این قلعه دیوارهای طولانی با برج های زیبایی را می‌ توان مشاهده کرد که به جذابیت و زیبایی هرچه بیشتر آن افزوده‌ اند. این قلعه در ۴۰ کیلومتری شهر چاووش تپه روستای گوزل سو قرار گرفته است. بی‌ شک شیرهای سنگی کنار پل ورودی آن توجه هر بیننده ای را به خود جلب می‌ کنند. در هنگام بازدید از آن با کتیبه‌ ای به زبان پارسی برخورد خواهید کرد که تاریخچه‌ ساخت و نحوه احداث بنا را به‌ خوبی شرح می‌ دهد. 

خرابه های شهر توشپا

شهر توشپا از شهرهای تاریخی در نزدیکی قلعه وان است که در قرن نهم پیش‌ از میلاد به‌ عنوان پایتخت امپراطوری اورارتو شناخته می‌ شد. بسیاری این شهر را شهر قدیمی وان می‌ شناسند که بعدها شهر جدید وان بر روی آن ساخته شده است. امروزه می‌ توان بقایای آن را در غرب وان و نیز شرق دریاچه مشاهده کرد. 

خرابه های توشپا

جاذبه های طبیعی وان 

شهر وان ترکیه علاوه‌ بر جاذبه‌ های تاریخی و دست‌ ساز بشری که جذابیت بسیاری برای گردشگران دارند، دارای جاذبه‌ های طبیعی بی‌ شماری است. هر یک از این جاذبه‌ های طبیعی منظره‌ های شگفت‌انگیزی را پیش روی گردشگران قرار می دهند و زیبایی طبیعت را به‌ رخ می کشند. 

دریاچه وان

دریاچه وان دارای وسعتی بسیار بیشتر از شهر وان است به‌ گونه‌ ای که به یکی از جاذبه‌ های طبیعی این شهر تبدیل گردیده و تفریحات متنوعی را در خود جای داده است. در هنگام بازدید از این دریاچه می‌ توانید ساعت‌ ها به ماهیگیری و قایق سواری بپردازید و یا در کشتی‌ های تفریحی آن از مناظر اطراف این دریاچه لذت ببرید.

دریاچه وان در غرب شهر وان واقع شده است که سه جزیره آختامار، چارپاناک و آدیر در اطراف آن به چشم می‌ خورند. هر ساله مسابقات ورزشی مانند قایق‌ رانی، شنا، عکاسی، ماهیگیری و پیاده‌ روی در دریاچه برگزار می‌ شوند. از جاذبه‌ های اطراف آن می‌ توان به وجود کلیسای صلیب مقدس، کلیسای آلتینساج، کلیسای سنت جورج و شهرهای توریستی توشپا، اخلاط و گواش اشاره کرد. جالب است بدانید که آب این دریاچه به‌ دلیل وجود نمک‌ های سولفید و معدنی، ۶ برابر شوری بیشتری از آب اقیانوس دارد. از این‌ رو، حتی در فصل زمستان نیز یخ نمی‌ زند. 

دریاچه وان

آبشار مرادیه

در هشت کیلومتری شمال شهر مرادیه، آبشار زیبایی به‌ همین نام وجود دارد. در هنگام بازدید از آبشار مرادیه، پل معلق را نیز مشاهده خواهید کرد. شما می‌ توانید در هر چهار فصل از سال به بازدید از این آبشار بپردازید. آبشار مرادیه در فصل بهار دارای درختان پر شکوفه و در فصل تابستان نیز دارای طبیعت سرسبز است. اما این آبشار در فصل پاییز نیز چشم‌ اندازهای جادویی و در فصل زمستان نیز ظاهر منجمد افسانه‌ ای دارد به‌ گونه‌ ای که زیباترین منظره را پیش روی شما قرار می‌ دهد. 

آبشار مرادیه

آبشار کانیس پی وان

 آبشار کانیس پی وان از مکان های دیدنی شهر وان ترکیه است که در فصل بهار زیبایی چشم‌ نوازی دارد. اگر در این فصل به بازدید از آبشار کانیس بپردازید، با شنیدن صدای دل‌ نشین شرشر آب همراه با آواز پرندگان آرامش خاصی را تجربه خواهید کرد. در این آبشار ماهی‌ های قزل‌ آلای بسیاری وجود دارند که شما می‌ توانید آن‌ ها را صید نموده و یک غذای خوش‌ مزه دریایی برای خود درست کنید. این آبشار در ۷۵ کیلومتری شهر وان قرار گرفته است. 

جزیره چارپاناک

در غرب شهر وان، بخش شرقی دریاچه و منطقه توشپا، جزیره زیبایی به‌ نام چارپاناک قرار دارد. این جزیره را می‌ توان از محبوب‌ ترین جزایر این شهر در میان گردشگران دانست. یک جزیره بسیار کوچک که حس و حال بسیار متفاوتی دارد. این شهر در گذشته مسکونی بود اما امروزه قابل سکونت نیست و تنها بقایای یک صومعه‌ ارمنی را می‌ توان در آن مشاهده کرد. 

جزیره آدیر 

جزیره آدیر در منطقه توشپا، به عنوان بزرگ‌ ترین جزیره دریاچه وان شناخته می‌ شود. در زمان نسل‌ کشی ارامنه بیش‌ از دوازده هزار زن و کودک ارمنی به این جزیره فرار کردند اما به‌ دلیل کمبود غذا جان باختند. در هنگام بازدید از آن به‌ هیچ‌ عنوان صومعه‌ سنت جورج ارامنه را فراموش نکنید. از دیگر جاذبه‌ های آن می‌ توان به گورستان ارامنه اشاره کرد. 

جزیره آکتامار

 در جنوب دریاچه وان شهر گواش، جزیره آکتامار قرار گرفته است. این جزیره با داشتن ۷۰۰ هزار مترمربع مساحت، دومین جزیره بزرگ دریاچه وان به شمار می‌ رود. یکی از جاذبه‌ های دیدنی آن وجود کلیسای ارمنی صلیب مقدس است که قدمت آن به قرن دهم میلادی باز می‌ گردد.

 کلیسایی با آثار هنری بسیار زیبا که تاریخ شهر وان را به‌خوبی در معرض نمایش گردشگران قرار می‌ دهد. برای دسترسی به جزیره آختامار باید به اسکله کنار دریاچه وان رفته و در آن‌ جا سوار کشتی شوید.

 جالب است بدانید با توجه به باور بسیاری از تاریخدانان، در زمان‌ های گذشته مردی عاشق دختری از این جزیره به اسم تامارا می شود. تا جایی‌ که هر شب برای دیدار با عشق خود با قایق به این جزیره می‌ رفت. اما این مرد در یکی از شب‌ ها دچار طوفان شده و با گفتن جمله آخ تامارا غرق شد. پس‌ از آن این جزیره به‌ نام آختامار شناخته می شود. 

جزیره آکتامار

موزه های وان 

 موزه برای افرادی که علاقه زیادی به تاریخ دارند، یکی از مکان‌ های بسیار جذاب و شگفت‌ انگیز به شمار می‌ رود. موزه وان نیز یکی از جاذبه‌ های دیدنی شهر وان ترکیه است که دوره‌ های مختلفی از تاریخ آن را چه پیش‌ از میلاد مسیح و چه دوره عثمانی‌ ها به زیبایی نشان می‌ دهد. در هنگام بازدید از آن می‌ توانید از بخش‌ های مربوط به قتل‌ عام خونین در وان، نسل‌ کشی، سنگ قبرهای اورارتو، کتیبه‌ ها و حکاکی‌ های سنگی، گلدان‌ های سرخ، آثار برنزی، طلا و جواهرات، سکه‌ های تاریخی، ظروف سفالی و حتی نسخه‌ های خطی دیدن کنید.

 یکی از موزه‌ های معروف شهر وان، موزه باستان‌ شناسی و مردم‌ شناسی است که در ابتدای خیابان sumbul قرار گرفته است. شما می‌ توانید در روزهای یکشنبه تا شنبه از ساعت ۸ الی ۱۷ به بازدید از آن بپردازید. موزه وان در سال ۱۹۴۵ در یک انبار مربوط به سال ۱۹۳۲ تأسیس گردید. بعدها این موزه به یک ساختمان جدید و مدرن به مساحت ۱۳ هزار مترمربع انتقال پیدا کرد. اکنون این ساختمان دارای ۲۳ سالن نمایشگاهی می‌ باشد که آثار مختلفی را در معرض نمایش تماشاگران قرار می‌ دهد. 

موزه وان

خانه گربه های وان 

 اگر عاشق گربه هستید بازدید از خانه گربه وان را فراموش نکنید. در این مکان می‌ توانید گربه‌ های زیبایی را ببینید که از لحاظ ظاهری جذابیت خاصی دارند و نماد شهر وان شناخته می‌ شوند. گربه‌ های خانه گربه دارای چشم‌ های دو رنگ با بدن‌ های کاملاً سفید هستند. این خانه در سال ۱۹۹۹ میلادی تاسیس گردید. جالب است بدانید که گربه‌ های وان برخلاف دیگر گربه‌ ها علاقه زیادی به آب دارند. در هنگام بازدید از این مکان می‌ توانید به گربه‌ ها غذا داده و یا با آن‌ ها بازی کنید. برای اولین‌ بازدید نیاز به خرید بلیط دارید اما بار دوم بازدید از این مکان برای شما رایگان خواهد بود.

 وان یکی از مناطق توریستی و گردشگری کشور ترکیه شناخته می‌ شود که سالیانه تعداد بسیاری از ایرانیان به‌ دنبال بازدید از مکان‌ های دیدنی آن و یا حتی خرید از بهترین فروشگاه‌ های این شهر هستند. شهر وان علاوه بر داشتن زیبایی‌ های تاریخی و طبیعی، بهترین مراکز خرید را در خود جای داده است تا بتوانید با قیمت بسیار مناسب، انواع محصولات با کیفیت را خریداری کنید. از این‌ رو، بسیاری از افراد این شهر را به‌ عنوان سفر خارجی خود انتخاب می‌ کنند.

 وان دارای جاذبه‌ های طبیعی، تاریخی و دست‌ ساز بسیاری است که در این مقاله در مورد بسیاری از آن‌ ها صحبت کردیم. سایت ساربان یکی از وب‌ سایت های معتبر در زمینه سفر به شهر وان است که اطلاعات مفیدی را در مورد نحوه سفر به این شهر و همچنین رزرو هتل در وان را در اختیار شما قرار می‌ دهد. با مراجعه به این وب‌ سایت می‌ توانید اقامتگاه مورد نظر خود را از میان انواع هتل‌ های مختلف شهر وان انتخاب کرده و یک سفر آسوده با خاطره‌ های به‌ یادماندنی را تجربه کنید.

 بازدید از خانه گربه وان چه جذابیت‌ هایی برای گردشگران دارد؟

خانه گربه وان یکی از مکان‌ های محبوب برای گربه دوست ها است که می‌ توانند در هنگام بازدید از آن، گربه‌ هایی با دو رنگ چشم مختلف و بدنی کاملاً سفید را مشاهده کنند. آن‌ ها می‌ توانند در این مکان به گربه‌ ها غذا داده و یا حتی با آن‌ ها بازی کنند.

از جاذبه‌ های طبیعی شهر وان کدامند؟

از جاذبه‌ های طبیعی این شهر می‌ توان به دریاچه وان، جزیره آختامار،جزیره آدیر، آبشار مرادیه، آبشار کانیس پی و غیره اشاره کرد.

مشهورترین جاذبه‌ وان چه نام دارد؟

دریاچه وان از مشهورترین جاذبه‌ های دیدنی این شهر است که اطراف آن را جزیره‌ های متعددی در برگرفته‌ اند.

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است، اوین نفری باشید که دیدگاه خودرا ثبت میکند!


افزودن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *